Zakład Wędliniarski Andrzej Stania
44-266 Świerklany, ul. Szerocka 14
UWAGA ZMIANA NUMERU: tel. 577 982 368
Wyszukaj :


Musisz uaktualni Flash Player'a
Jesli chcesz zaktualizowa Flash Player'a kliknij tutaj.

FIRMA ZATRUDNI NA STANOWISKA:
Kelner ; Kucharz,
informacje pod nr. telefonu
577 982 368
Korytko DROBIOWE
devolay, nugettsy drobiowe, podudzia z kurczaka pieczone, udka z kurczaka faszerowane, pierogi z mięsem, warzywa gotowane, ziemniaki pieczone, kapusta zasmażana
Czytaj więcej
Szynka Mistrza Andrzeja

Koryto FAMILIJNE
Rolady wieprzowe, Szaszłyki wieprzowe, Schab z kością panierowany, Nugettsy drobiowe, Pierogi kapusta i pieczarki, Pierogi z mięsem, Łódeczki ziemniaczane, Kapusta czerwona, Sos pieczeniowy
Czytaj więcej
Bądź na bieżąco ...

Zapraszamy na nasze stoisko na targach Polagra Food w Poznaniu
(Niedziela, 2009-09-13)

W dniach 13-17 września 2009 rozpoczęły się kolejne targi Polagra Food. Nasza Zakład czynnie uczestniczy w targach. Tegoroczne poznańskie targi spożywcze Polagra-Food mają w szerszym niż dotychczas stopniu zaprezentować polską żywność tradycyjną, regionalną i ekologiczną. Na targach technologicznych zostanie uruchomiony warsztat wędliniarski, który będzie produkował kiełbasę śląską, krupniok i kiełbasę białą. Odbędzie się także próba bicia rekordu w wyprodukowaniu najdłuższej kiełbasy targowej - poinformował prezes MTP. Zapraszamy, relacja z targów już niebawem ...

Tegoroczne poznańskie targi spożywcze Polagra-Food mają w szerszym niż dotychczas stopniu zaprezentować polską żywność tradycyjną, regionalną i ekologiczną.

W dwóch pawilonach będą zorganizowane stoiska z taką żywnością. Produkty te mają być wystawione pod wspólnym szyldem "Smaki Regionów". Gospodarzami poszczególnych ekspozycji będą urzędy marszałkowskie, które umożliwią prezentację wyrobów małym lokalnym przetwórcom.

Tego rodzaju targi odbędą się po raz pierwszy w części spożywczej Polagry. W poprzednich latach produkty tradycyjne i regionalne wystawiane były podczas części rolniczej - tj. na Polagrze (FARMA). Wstęp będzie bezpłatny. Odwiedzający będą mogli nie tylko spróbować tradycyjnych polskich wyrobów, ale także je kupić.

W pawilonach zostanie ponadto zaprezentowana sztuka ludowa, tradycyjne rzemiosło, rękodzieło, swoją ofertę przedstawią gospodarstwa agroturystyczne.

W ramach targów Polagra-Food odbędą się także Międzynarodowe Targi Gastronomii, w których prezentować się będzie 400 firm oraz Międzynarodowe Targi Technologii Spożywczych Polagra-Tech, w które zgromadzą 300 wystawców.

Polagra-Food zostanie podzielona na cztery salony wystawiennicze: Salon Wyrobów Spożywczych i Napojów, Salon Win i Alkoholi, Salon Wyposażenia Sklepów oraz Salon Franchisingu.

Jak powiedział prezes Międzynarodowych Targów Poznańskich (MTP) Przemysław Trawa, na uwagę zasługuje część targów poświęcona gastronomii. Ta branża będzie się rozwijała najszybciej, bowiem coraz więcej ludzi będzie korzystało z jej usług. Obecnie Polak wydaje na żywienie poza domem przeciętnie 140 euro rocznie, podczas gdy Francuz 901 euro, Hiszpan - 806 euro, zaś Niemiec 775 euro.

Źródło: Gazeta Wyborcza.pl

Powrót

Ta strona korzysta z plików cookie czytaj więcej... Strona główna E-mail Drukuj Mapa serwisu
Projekt i prowadzenie:GRAFNET